Hogyan repüljünk kisgyerekkel? - Utazási tippek családoknak

Hogyan repüljünk kisgyerekkel? - Utazási tippek családoknak

A családos nyaralók legnagyobb félelme, ami legtöbbször visszatartja őket a repülős utazásoktól az, hogy az egyébként unalmas, pihentető, vagy épp szórakoztató repülés rémálomba is fordulhat, ha kisgyerekkel utaznak.

Tény, hogy babával vagy kisgyerekkel repülni igényel némi extra felkészülést, de közel sem lehetetlen feladat.

Fontos, hogy próbáljuk meg ezt minél inkább a gyermek szokásainak megfelelően menedzselni és mi magunk is lazán hozzáállni az utazáshoz!

Jó tudni, hogy amennyiben babakocsit is viszünk magunkkal, úgy két opciónk van: vagy feladjuk poggyászként a becsekkoláskor vagy kézipoggyászként utazik velünk. Mindkettőre lehetőségünk van, ez 2 éves kor alatt jár a jegyünkhöz. A check in pultnál felmatricázzák a babakocsit attól függően, hogy hány részből áll. Ezután a babakocsi egészen a repülőgép lépcsőéig jöhet velünk, ott szedik szét és adják fel a bőröndökkel együtt.

Felszálláskor és leszálláskor próbáljuk megitatni a gyerekeket (nagyobbaknál rágó is jó lehet), hogy a nyomáskülönbséget kiegyenlítsük, illetve hosszabb út esetén a hidratálás elkerülése érdekében is szükséges.

Az otthoni plüssfigurák, a cumi vagy egy kedves tárgy megnyugtatja kicsiket. A nagyobbaknak vigyünk színezőt, matricás játékot, tabletet, esetleg képeskönyvet, amivel elszórakozhatnak a repülőút alatt. A fő cél az, hogy a gyerek ne unatkozzon, mert annak sírás lesz a vége.

Érdemes nyakpárnával is készülni nagyobbacska gyermeknél, mert előszeretettel alszanak el a repülőn.

Végül jöjjön néhány hasznos tipp:

  • Legyen valami kedves, ismerős tárgy és valami új játék is nálunk a fedélzeten.
  • A váltás ruha a gyermek számára elengedhetetlen, főleg a tengerentúli utakra.
  • A legszükségesebb gyógyszerekről se feledkezzünk meg. (láz és fájdalomcsillapító)
  • Telefonra letöltött kedvenc játék vagy zene is hasznos lehet, ha velünk van.

2019.10.14