Általános szerződési feltételek

Az AIRPORT HOTEL BUDAPEST **** Szállodaüzemeltető Kft. (székhelye: 1074 Budapest, Hársfa utca 51. fszt. 2., telephelye: 2220 Vecsés, Lőrinci u. 130/a, nyilvántartó hatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, Cg. 01-09-995833) mint a www.vip-parkolo.hu, www.vip-parking.hu, www.vip-parkplatz.hu, www.vip-parcare.hu internetes weboldalon található Online foglalás üzemeltetője az általa forgalmazott termékek értékesítése körében alkalmazott Általános Szerződési Feltételeket (továbbiakban ÁSZF) az alábbiak szerint határozza meg.

Jelen feltételek 2017. január 31. napjával, határozatlan időre lépnek életbe.

Szolgáltató:

AIRPORT HOTEL BUDAPEST **** Szállodaüzemeltető Kft.

Székhely: 1074 Budapest, Hársfa utca 51. fszt. 2.

E-mail: parkolo@airporthotel.hu

Ügyfélszolgálat telefonszáma: +36 30 371 6903

Bankszámlaszám: 18203332 06034051 40010013

IBAN: HU63 18203332 06034051 40010013

SWIFT: FHKBHUHB

Adószám: 22644093-4-42

Cégjegyzékszám: 01-09-995833

Tárhely szolgáltató:

Cégnév: NP SYSTEM Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely: 1117 Budapest, Hauszmann Alajos utca 3/B.

Telefon: +36 1 700 4413

E-mail: info@npsys.hu

Adószám: 25057126-2-43

Jelen ÁSZF hatálya minden olyan elektronikus kereskedelmi ügyletre és szolgáltatásra kiterjed Magyarország területén, amely www.vip-parkolo.hu, www.vip-parking.hu, www.vip-parkplatz.hu, www.vip-parcare.hu weboldalakon található Online foglaló rendszeren keresztül történik.

Az ÁSZF-vel kapcsolatos meghatározások:

Szolgáltató: AIRPORT HOTEL BUDAPEST **** Szállodaüzemeltető Kft.

Vásárló: minden olyan – a hatályos magyar jog szerinti – természetes vagy jogi személy, aki a Szolgáltató weboldalán keresztül vásárol.

Szolgáltatás: a szolgáltató által üzemeltetett parkolóhely értékesítése, melyeket a www.vip-parkolo.hu, www.vip-parking.hu, www.vip-parkplatz.hu és a www.vip-parcare.hu weboldalon kínál megvásárlásra.

Ár: a weboldalon feltüntetett szolgáltatásokra vonatkozó, forintban meghatározott árak, melyek minden esetben bruttó fogyasztói árak.

Weboldal: www.vip-parkolo.hu, www.vip-parking.hu, www.vip-parkplatz.hu, www.vip-parcare.hu weboldalakon működtetett elektronikus foglalási és vásárlási felület.

A vásárlás folyamata:

A www.vip-parkolo.hu, www.vip-parking.hu, www.vip-parkplatz.hu, www.vip-parcare.hu weboldalakon történő vásárlás elektronikus úton is leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. A szolgáltatás megrendelésével a Vásárló által történő véglegesítésével, és a Szolgáltató által küldött visszaigazolással egy egyedi adásvételi szerződés jön létre Vásárló és Szolgáltató között, amelynek az ÁSZF-ben rögzítettek elválaszthatatlan mellékletét képezik. A szerződés nyelve magyar. A szerződés írásbeli szerződésnek minősül, és nem kerül iktatásra.

A vásárló a www.vip-parkolo.hu, www.vip-parking.hu, www.vip-parkplatz.hu, www.vip-parcare.hu weboldalakon az alábbiak szerint kezdeményezheti a vásárlást:

A weboldalakon történő megrendelés regisztrált és nem regisztrált Vásárlók számára is lehetséges. A Vásárlók mindkét esetben kötelesek a megrendelések teljesítéséhez szükséges adatok megadására. Regisztráció esetén meg kell adni egy létező e-mail címet, telefonszámot és egy jelszót.

A regisztrációt követően a Vásárló azonnal be tud jelentkezni a rendelés megtételéhez az előzőleg megadott e-mail címmel és jelszóval.

 • A vásárló kiválasztja az Online foglalás menüpontot,
 • A vásárló kiválasztja az adott időpontokat, amikorra szeretne parkolóhelyet foglalni,
 • A vásárló a továbbiakban ellenőrzi, hogy van-e szabad hely az adott időpontban,
 • A vásárló a következő oldalon megadhatja (nem kötelező) az autó és az ő saját, személyes adatait.

Ezek a Vásárló számára még semmilyen kötelezettségvállalást nem jelentenek.

 • A vásárló az adatok ellenőrzése után kiválasztja a fizetés módját, majd a foglalás gombra kattint.

Amennyiben a vásárló az „online kártya fizetést” választja, és foglalás gombra kattint a weboldal

 • A vásárlót az OTP Mobil SimplePay, mint elfogadó partner biztonságos fizető oldalára irányítja (az Adatkezelő semmilyen kártyaadatot nem lát és nem is kezel),
 • A vásárló megadja ezen a biztonságos felületen a bankkártyája adatait,
 • A vásárló itt ezen az oldalon fizet,
 • A weboldal ezt követően visszairányítja a vásárlót a VIP Parkoló weboldalára, ahol megköszönjük a vásárlását, illetve tájékoztatjuk a foglalásának azonosítójáról továbbá a vásárló kap a vásárlásról emailen is egy értesítést, visszaigazolást a VIP Parkolótól,
 • A vásárló az OTP Mobil SimplePay-től is kap egy visszaigazoló e-mailt a sikeres vásárlásról.

Abban az esetben, ha a vásárló nem akar online fizetni, akkor a „fizetés érkezéskor” opciót választja

 • A vásárló ezt követően kiválasztja a foglalás gombot és már le is foglalta a parkolását,
 • A foglalás visszaigazolásáról itt a weboldalon látja a foglalás azonosítóját, de emellett e-mailben is értesítést küldünk a foglalás részleteiről.

Bankkártyás fizetési tájékoztató

A VIP Parkoló bankkártyás fizetési szolgáltatását az OTP Simplepay online fizetési megoldása szolgálja ki. A Simple Online Fizetési Rendszert az OTP Mobil Kft. fejleszti és üzemelteti. Az OTP Mobil Kft. az OTP Csoport tagja. Az OTP Mobil Kft. az elektronikus és okoseszköz alapú kereskedelem területén rendelkezik kiterjedt szolgáltatásportfolióval. Termékei Simple márkanév alatt találhatók meg a piacon.

Simple Online Fizetési Rendszer: A szolgáltatást igénybe vevő vásárlók online vásárlások esetében választhatják a Simple egyszerű és biztonságos fizetési megoldását. Ekkor a megszokott módon, a Simple felületén intézhetik fizetésüket. A fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatása keretében kínált fizetési eljárással. A szolgáltatás alatt a felhasználó, így a kártyabirtokos biztonságát szem előtt tartva a Simple tranzakciókat folyamatosan figyeli, s nem várt események megelőzésében nyújt segítséget.

További információért kérjük, látogasson el a www.simplepay.hu weboldalra!

Ügyfélszolgálat elérhetősége: +36 1 3666 611, ugyfelszolgalat@simple.hu

OTP Mobil Kft.

Székhely: 1093 Budapest, Közraktár u 30-32.

Adószám: 24386106-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-174466

Adattovábbítási nyilatkozat

Elfogadom, hogy az Airport Hotel Budapest**** Kft. (1074 Budapest, Hársfa u. 51.) által a www.vip-parkolo.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatfeldolgozó részére.

A továbbított adatok köre: e-mail cím

Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása.

Elállási jog gyakorlása, visszatérítés

Vásárló a foglalás elküldését követően, legfeljebb a szolgáltatás igénybevétele előtt 24 órán belül jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől.

Az elállást írásban kell a szolgáltatóval a megrendelés számával hivatkozással közölni. Az elállási nyilatkozat akkor válik hatályossá, ha arról a címzett tudomást szerzett. A Vásárló kötelezi magát, hogy elállás estén az elállási nyilatkozatot ajánlott-tértivevényes levél küldeményként legkésőbb a határidő napján szükséges feladni az AIRPORT HOTEL BUDAPEST **** Szállodaüzemeltető Kft., 2220 Vecsés, Lőrinci u. 130/a címre.

Az elállási nyilatkozat kézhezvételétől számított 14 naptári napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Vásárló által megrendelt szolgáltatás vételárát.

A Vásárló nem gyakorolhatja az elállás jogát a 45/2014. (II.26.) Kormány rendelet 29. § (1) bekezdése szerint az alábbi releváns esetekben:

 • a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
 • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
 • romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
 • olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.

2017. január 31.

Saller Róbert
ügyvezető